Népszámlálás/ szerda délelőttig meghosszabbodik az online kitöltési szakasz

2022.10.19

A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra. A nagy érdeklődésre tekintettel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerda 10.00 óráig meghosszabbítja a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát.

A kérdőíveket eredetileg október 16. éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot. Vagyis a kérdőívet október 19. délelőtt 10.00 óráig lehet az interneten kitölteni, így mindenkinek lehetősége lesz önállóan, online megválaszolni a népszámlálási kérdéseket.

Az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön lehetséges. Akik nem rendelkeznek internethozzáféréssel, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket.

Az online kitöltés kapcsán felmerülő kérdésekre a nepszamlalas2022.hu oldal Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) aloldalán kaphatnak választ az érdeklődők, illetve rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) kérhetnek tájékoztatást.

A népszámlálási kérdőív önállóan a belepes.nepszamlalas2022.hu internetes oldalon tölthető ki. A kitöltéséhez egy egyedi, 12 jegyű belépési kód szükséges, amely a KSH által szeptember végén, postán megküldött felkérőlevélben található meg. Amennyiben a felkérőlevél elveszett, vagy nem érkezett meg, a nepszamlalas2022.hu oldalon van lehetőség új belépési kódot igényelni, ügyfélkapus azonosítást követően. Az igénylés során az elektronikus űrlapon meg kell adni az igénylő azon e-mail címét, amelyre a kód megküldését kéri, valamint azt a lakcímet, amelyre vonatkozóan a kérdőívet ki kívánják kitölteni. Aki rendelkezik ügyfélkapuval, tud igényelni belépési kódot olyan rokona, ismerőse számára is, akinek nincs ilyen lehetősége.
Nagyon fontos, hogy a kitöltést követően kapott igazoló kódot mindenki őrizze meg, mert azzal igazolható, hogy az online adatszolgáltatás valóban megtörtént.

További Események