Házszám

2022.09.15.

A közelmúltban tett felmérő vizsgálat alapján megállapítottuk, hogy a házszám nagyon sok esetben nincs feltüntetve az ingatlanokon, ezért felhívjuk figyelmüket, hogy Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015 (IV.10.) számú, a település közterületeinek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól szóló rendelet 10.§-a szerint

(1) Az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlan házszámát, vagy – amennyiben az ingatlan más módon egyértelműen nem azonosítható – helyrajzi számát tartalmazó táblát az ingatlan utcafronti kerítésére, házfalára, vagy külön tartószerkezeten, a közterületről jól látható módon kihelyezni. Az utcanév házankénti feltüntetése nem kötelező.
(2) A házszámtábláról és annak kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni.

Ne felejtsük el, hogy a házszám feltüntetése, nem csak azért fontos, mert szabály kötelez rá, hanem mert a postás, a futár, de a mentő, a tűzoltó és az összes szolgáltató is ez alapján azonosítja be az ingatlant.

Vészhelyzet esetén, például a mentők kiérkezését sokszor jelentősen késleltetheti, ha nehéz  beazonosítani a beteg tartózkodási helyét, ami az ellátás sikerességének esélyét nagyban csökkentheti.

A teljes rendelet megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

Rendelet

További hírek