Ivartalanítás

2022.09.07.

Az idei évben egyre több lakossági bejelentés érkezik hivatalunkhoz a kóbor ebek miatt. KÉRJÜK ÉLJENEK AZ IVARTALANÍTÁS LEHETŐSÉGÉVEL, AMIT IDÉN IS BIZTOSÍT ÖNKORMÁNYZATUNK!

Mindannyiunk (de legfőképpen az állatok!) érdeke, hogy ne legyenek kóbor állatok, hiszen a begyűjtésük és az elszállításuk 80.000 Ft/eb nagyságrendű költség az Önök adójából ezért, Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzata a településen elszaporodó kóbor állatok magas száma miatt IVARTALANÍTÁSI programot hirdet!

A program keretében a Tápiószentmártonban állandó lakhellyel rendelkező állattulajdonosok az önkormányzatnál kérelmezhetik, hogy nőstény ivarú kutyájuk vagy macskájuk ivartalanítási költségét az önkormányzat támogassa. A programra megállapított összeg 1 000 000 Ft/év. A kérelmeket érkezési sorrendben bíráljuk el. Egy gazdi egy éven belül maximum 2 állat ivartalanítását kérheti. A kutyák esetében kikötés, hogy az ivartalanítás költségeit az önkormányzat csak regisztrált (a kérelmező nevére és címére szóló) chippel rendelkező ebek esetében vállalja át! Kutyák esetén a chipbeültetés költségét is támogatja az önkormányzat, de csak ivartalanítással egybekötve.

Az ivartalanítást csak az önkormányzattal szerződött állatorvosnál lehet elvégeztetni. Az útiköltséget és a kötelező oltásokat, féreghajtást nem támogatja a program.

A programra jelentkezni kizárólag az önkormányzat által kiállított nyomtatványon lehet, melyet az ivartalanítást végző orvossal kell leigazoltatni.

Éljenek a lehetőséggel!

KÖSZÖNJÜK!
Györe László Polgármester

 

További hírek