TŰZVESZÉLY

2022.11.30.

Tisztelt Lakosság!

Mindenkit utolért az energiaárak növekedése és a “rezsicsökkentett” áron kapható mennyiségek alacsony meghatározása. A hidegebb idők beköszöntével mindenki keresi a fűtési lehetőségek közül a lehető leggazdaságosabbat saját ingatlanjainak fűtésére.
A fűtési mód kiválasztásakor mindenképpen figyeljenek az adott ingatlan lehetőségeire, illetve sajátosságaira. 
Amikor az eddig megszokottak változtatására kényszerül, akkor alaposan gondolja végig a lehetőségeket és a szükséges előkészületeket!
Tápiószentmártonban az utóbbi években többször fordult elő, hogy a fűtési szezonban teljesen kiégtek házak.
Ezúton is kérek mindenkit, aki FÁVAL (szénnel, lignittel stb.) fűt, hogy minden évben kérje a természetes személyeknek INGYENESEN kérhető KÉMÉNYSEPRÉS szolgáltatást, melyet a katasztrófavédelemnél lehet megrendelni.
Online felületen vagy a 1818-as kormányzati telefonszám 9.1.6 menüjében.
További fontos dolog, hogy KIZÁRÓLAG tüzelő anyagokkal fűtsenek, mert a ruhával, szeméttel, bútorral való fűtés büntetendő és olyan egészségkárosító anyagok kerülnek a levegőbe az égés során, ami saját és családjuk egészségére is ártalmas lehet.
ELEKTROMOS fűtésre való átállaskor kérem nézessék meg az ingatlan villamoshálózatát, hogy a (többnyire) 2000 – 3000 wattos készülékeket elbírja-e a rendszer, mert több esetben az elektromos hálózat túlterhelése okozza a tűzeseteket, ahol akár egész vagyonukat is elveszíthetik a károsultak.
Kérem mindenki a lehetőségeihez mértem tegyen meg mindent, hogy a fűtési szezon alatt se keletkezzen visszafordíthatatlan kára!
Köszönöm!
Györe László
polgármester

További hírek