Helpynet

Közterületi bejelentések pár mozdulattal mobiltelefonról

Az alkalmazás letölthető Google Play-ről és a  Apple App Store-ból

  • A Helpynet Plus egy önkormányzatok számára kifejlesztett rendszer, ami kényelmesebbé teszi a lakosság és az önkormányzat közötti kommunikációt.
  • A Helpynet Plus mobilos alkalmazáson keresztül a lakosok jelenleg közterületi bejelentéseket küldhetnek a Polgármesteri Hivatalba, ahonnan azok továbbításra kerülnek a megfelelő személyekhez.
  • Kollégáink a bejelentéseket a Polgármesteri Hivatalban munkaidejükben tudják kezelni (Hétfőn 8-18 óra között, keddtől csütörtökig 8-16.30-ig pénteken pedig 8-12 óra között.  A készenléti idő kiterjesztése tervezési fázisban van.

Jelenleg az alábbi típusú bejelentéseket tudjuk fogadni:

Illegális szemétlerakás
Kátyú
Tilosban parkolás
Rosszul működő közlekedési lámpa
Úthiba
Kint felejtett tábla
Hiányzó közlekedési tábla
Közvilágítás nappal világít
Közvilágítás nem világít   sötétben
Csőtörés
Gázszivárgás
Kidőlt fa
Veszélyes hely
Veszélyes állat
Veszélyes fa
Veszélyes villanyoszlop
Elhagyott autó
Kóbor állat
Állattetem
Graffiti
Parlagfű veszély
Egyéb

 

 

A Helpynet Plus azonban más célra is kiválóan alkalmazható, veszély esetén egy érintéssel riasztja az Ön által beállított személyt.

A funkció élesítése:

  1. A Beállítások menüben állítsa be azt a családtagját, vagy ismerősét, akiben megbízik, hogy baj esetén közel lesz és képes segíteni (határozott, intézkedő típus, bátor kiállású). Írja be e-mail címét és telefonszámát, amikre a riasztás érkezik majd!
  2. Kapcsolja be a GPS-t telefonján (IOS-en Adatvédelem – Helymeghatározás – HelpyNetre, Androidon GPS ikon bekapcsolás, vagy Beállítások – Egyebek – Helymeghatározás – pipa), hogy az majd az Ön pozícióját is el tudja küldeni, ha bajba kerülne.
  3. Párszor teszteljék le ismerősével az utcán, vagy otthon, hogy valóban megkapja-e a riasztást.

Fontos tudnia:

A HelpyNet alkalmazás azonban nem nyomkövető eszköz, sem mi, sem a beállított személy nem látja, Ön merre jár. A beállított segítő csak akkor kapja meg az Ön pozícióját, ha Ön ezt külön engedélyezi és segítséget kér az SOS, vagy az egészségügyi riasztás gombbal. Az S.O.S. funkció közvetlenül a 112 központi segélyhívó tárcsázására is alkalmas.